Május 4-7. között került megrendezésre a XVII. NN Ultrabalaton, melyen a legnagyobb örömünkre az Innomed Medical Zrt. is részt vett. Ezzel egy régi álmunk vált valóra.

 

Az NN Ultrabalaton eseményre a saját fejlesztésű és gyártású CardioAid-1 AED defibrillátorunkkal érkeztünk.

Azt sajnos kevesen tudják, hogy ma Magyarországon 20 percenként meghal egy ember azért, mert a hirtelen szívmegállás során nincs kéznél defibrillátor, amivel az élete jó eséllyel megmenthető lett volna!

Célunk, hogy CardioAid-1 AED defibrillátor legyen minden olyan helyen, ahol sok ember megfordul; sportrendezvényeken, közterületen, iskolákban, óvodákban, közintézményekben, bevásárló központokban, társasházakban, postán, pályaudvaron és még számtalan közforgalmú helyen.

Ezen kívül fontosnak tartjuk, hogy edukáljuk is embertársainkat; tudjuk mit kell tenni, ha baj van, vészhelyzetben képesek legyünk odalépni és merjünk segíteni!

Ezért fogalmaztuk meg a kihívásunkat is, melynek résztvevői első lépésként elsajátították az újraélesztés fortélyait, legalább egy percig gyakorolták is azt. Minden perc újraélesztésélesztés 200 méter „megtételét” jelentette az Ultrabalaton 211 kilométeres távjából. A kihívás úgy szólt; ha a verseny végére virtuálisan „megkerüljük” a Balatont, úgy az Innomed Medical Zrt. felajánl egy CardioAid-1 defibrillátor készüléket a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány rohamkocsija felszereléséhez!

A kihívásunk sikere megkérdőjelezhetetlen volt, végig az esemény alatt hihetetlen emberségnek és támogatásnak lehettünk szem és fültanúi. Csodálatos volt látni, ahogy a résztvevők egy emberként, a jó cél mögé „sorakozva” motiváltan és lelkesen vettek részt az újraélesztés oktatásban és a kihívás teljesítésében.

Akadt versenyző, csapat, amelynek tagjai fejenként 12 perccel járultak hozzá a kihívás sikeréhez, de a Hargita Megyei Mentőszolgálat csapata összesen 173 percig gyakorolta az újraélesztést, egyikük egyéni csúcsot is felállított 50 perccel. Ezt is megdöntötte azonban a Budapesti Orvostanhallgatók csapatának két tagja is, akik 70 (!) ill.  90 (!) perces újjáélesztéssel járultak hozzá a kihívás teljesítésének sikeréhez.

Az Innomed Medical Zrt. sátrát meglátogató kiváló embertársainknak köszönhetően vasárnap dél tájban már mi is „befutottunk”, a kitűzött célunkat elértük. Így Mentő Márton és Barátai egy CardioAid-1 AED készüléket tudhatnak magukénak!

Az Ultrabalaton rendezvényen végig segítségünkre voltak Budapesti Orvostanhallgatók Egyesületétől 2 fő, akik az újraélesztés oktatásban vállaltak hatalmas szerepet.

A rendezvény mottója a „Válj Te is Hőssé, tégy azért, hogy ne a családtagod, barátod, ismerősöd legyen a következő áldozat!” volt, az egyértelmű szlogenünk pedig a Minden Másodperc számít!

Az Innomed életmentő, CardioAid-1 defibrillátorunkkal felszerelt autója a verseny ideje alatt az Ultrabalaton résztvevőinek rendelkezésére állt, a Balatont járta körbe.