Június 12-én a BME Formule Racing Team csapata bemutatta a nagyközönségnek 2023-as Formula Student versenysorozatra készült autójukat, Zoét. 

Nagyszabású Rollout rendezvénynek a BME K épületének aulája adott otthont, melynek fókuszában nem csak az autó leleplezése, illetve beindítása állt, ismertetni szerették volna Zoe létrehozásának folyamatát is. 

Zoe egy elektromos hajtású EV/DV jármű, vagyis képes manuális és autonóm versenyszámokon való megmérettetésre is. A rendkívül komplex rendszer megvalósulásához azonban hosszú, akadályokkal teli út vezetett. 

A közönségnek lehetősége volt meghallgatni egy prezentációt, melyet a csapat kapitánya (Antal Zoltán) és főmérnöke (Bekes Nándor) tartottak.

Az előadás során ismertetésre kerültek a BME Formule Racing Team éves céljai is. Nem titkolt szándékuk egy összesített első hely megszerzése, valamint önvezető kategóriában is szeretnének dobogóra állni. 

A jelenlévők szemtanúi lehettek a csapat eddigi munkájának, hiszen egy showrun keretei között az egyik pilóta (Báldi Gergő) mérnökök segítségével beindította a versenyautót, majd megtett vele néhány kört az arra kijelölt pályán. 

Idén összesen négy versenyen fog részt venni a csapat, melyek a Formula Student Easter, Formula Student Austria, Formula Student East és a Formula Student Germany.

Így, ha valaki lemaradt volna a Rollout eseményről, amellett, hogy a prezentációt a csapat YouTube, illetve Facebook oldalain visszanézheti, élőben is láthatja versenyezni Zoet az említett helyszínek valamelyikén.
Ahhoz, hogy mindez létre tudott jönni, elengedhetetlen volt a csapat számára támogatók, szponzorok toborzása. Az Innomed Medical Zrt.-t nagy örömmel tölti el, hogy Zoé „megszületéséhez” támogatásunkkal mi is hozzájárulhattunk. Büszkék vagyunk rá, hogy a fiatal magyar tehetségek biztonságáról egy szintén magyar fejlesztésű defibrillátor, a CardioAid-1 AED gondoskodhat!

Sok sikert és jó versenyzést kívánunk a BME Formula Racing Teamnek és Zoénak!