Engedjék meg, hogy beszámoljunk a múlt hétvégén megtartott Szívünk Napja 2022 rendezvényről, ahol az egyik vezető téma a hírtelen szívhalál volt. Ma Magyarországon évente mintegy 25 ezer ember hal hirtelen szívhalált. Jelenleg csak az esetek elenyésző részében kezdődik meg a laikus újraélesztés. A Hirtelen szívmegállás esetén az időben történő beavatkozás, a korai defibrillálás életet menthet.

A fenti témához kapcsolódóan a rendezvényen bemutathattuk a CardioAid-1 AED készülékünket, mely egy laikusok által is használható félautomata defibrillátor.A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Magyar Resuscitatiós Társaság segítségével megismertettük az érdeklődőket a hirtelen szívhalálhoz kapcsolódó elsősegítség nyújtási ismeretekkel, gyakorlati tennivalókkal.

Az érdeklődők AMBU baba segítségével gyakorolhatták az elsősegély lépéseit, a helyes szívmasszázs folyamatát.Szintén lehetőség nyílt a rendezvényen a CardioAid-1 AED készülék megismerésére, használatának elsajátítására.

Külön szeretném kiemelni, hogy a résztvevők között képviseltette magát minden korosztály az iskolásoktól kezdve egészen az idősebb korosztályig. A sikeres gyakorlat után egy Újraélesztő Vagyok kitűzővel ajándékoztunk meg mindenkit. A rendezvényen szakmai előadásokat is meghallgathattak a résztvevők a hirtelen szívhalállal kapcsolatban.
Itt került bejelentésre, hogy több résztvevő összefogásával életre hívünk egy programot, melynek célja, hogy a lehető legszélesebb körben terjesszük el Magyarországon a hirtelen szívhalálhoz kapcsolódó elsősegély nyújtási ismereteket, az időben megkezdett szívmasszázs fontosságát, és növeljük az életmentő defibrillátor készülékek számát, elérhetőségét.
A program szakmai hátterét a Magyar Kardiológusok Társasága és a Semmelweis Egyetem biztosítja.

A programhoz az életmentő defibrillátor készülékeket az Innomed Medical Zrt. gyártja. Az általa fejlesztett és Magyarországon készült CardioAid-1 AED laikusok által is használható, ezért a programban is széles körben alkalmazható.

Az ismeretterjesztésben, oktatásban a Magyar Resuscitatiós Társaság, az Országos Mentőszolgálat, és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat vállalt szerepet,

A program hálózati kommunikációjának fejlesztését a Vodafone Magyarország Zrt. biztosítja.
A program népszerűsítésében szerepet vállat Scherer Péter színművész úr és Győrfi Pál az Országos Mentőszolgálattól.
A szakmai előadások végén azon résztvevők között, akik a kiállítás alatt meglátogatták a különböző standokat, ahol ismeretterjesztő és prevenciós foglalkozások zajlottak, értékes nyereményeket sorsoltak ki.

Az egyik fődíj egy CardioAid-1 AED félautomata defibrillátor volt, amit Prof. Dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora és Prof. Dr. Becker Dávid, a Magyar Kardiológusok Társaságának elnöke adott át. A nyertes a CardioAid-1 AED készüléket felajánlott a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete részére.

A készülék így egy frekventált helyre kerül, ahol mindig lesz a közelben olyan személy, aki szükség esetén használni fogja!

Az Innomed Medical Zrt. a program szélesebb körű elindulásáig is vállalta, hogy a céges gépkocsikat felszereli az életmentő készülékekkel, így a cég kollégáink, mindennapi feladataik mellett mint mobil életmentők is működnek.

Amennyiben a készülékkel vagy a programmal kapcsolatban kérdése merülne fel, kérem keressen bennünket bizalommal!
Innomed Medical Zrt.