Az idei évben is megrendezésre került a SZÍVÜNK NAPJA lakossági egészségmegőrző családi rendezvény. A nagyszabású családi, egészségmegőrző rendezvény programjában megtalálhatóak voltak a kardiológiához kapcsolódó kiállítók, valamint interaktív és szórakoztató programok is. Programként kardiovaszkuláris szűrővizsgálatok, véradás, színpadi fellépések, szakmai előadások és kerekasztal beszélgetések kerültek megrendezésre.

Az Innomed Medical Zrt. idén is az újraélesztés fontosságára hívta fel a figyelmet. A Nemzeti Újraélesztés sátorban a Városmajori Szív -és Érsebészeti Klinika lelkes orvosaival ill. az Országos Mentőszolgálat tagjaival alkottunk kiváló csapatot. A nap folyamán Ambu babákon begyakorolható mellkaskompresszió oktatással, defibrillátor használatának megismertetésével igyekeztünk a lehető legtöbb érdeklődőnek maximális segítséget nyújtani, hogy vészhelyzetben MERJENEK cselekedni!

Sajnos a hírtelen szívhalál évente 25.000 embert érint, ami napi szinten azt jelenti, hogy 70 embertársunk veszíti életét, ha nem kap időben segítséget! Ha MERÜNK CSELEKEDNI, tisztában vagyunk a helyes mellkaskompresszió lépéseivel, rendelkezésre áll egy defibrillátor és az újraélesztés elkezdődik, ez szám jelentős mértékben csökkenhet!

A Szívünk napja rendezvényen mutattuk be kisfilmünket is, mellyel az Innomed Medical Zrt. a CardioAid-1 AED defibrillátor készülék bemutatása mellett, az időben elkezdett életmentés fontosságára hívja fel a figyelmet.

Figyeljünk egymásra és MERJ CSELEKEDNI! Mert vészhelyzetben Minden Másodperc Számít!