Javulnak a számok, mégis sereghajtók vagyunk

A szív-és érrendszeri betegségek nem csupán Magyarországon, hanem az egész Európai Unióban a vezető halálokok közé tartoznak.

Hazánkban a halálozások 49 százalékát szív- és érrendszeri betegségek okozzák. A keringési rendszert érintő leggyakoribb betegségek közé tartozik a szívinfarktus és a stroke. Az infarktuson átesetek száma évente átlagosan közel 30 ezer főt érint. Ráadásul a szívinfarktus okozta halálozások aránya 14 százalékkal nőtt a 25 és 44 év közötti felnőttek között.

Fontos eredmény, hogy az elmúlt évtizedekben új kezelési módszerek és technikák jelentek meg, és Magyarországon is komoly beruházások történtek a korszerű szívkatéteres kezelés széleskörű megteremtése érdekében. Ennek eredményeként a 2000-es évek közepe óta hazánkban felére csökkent a szívinfarktus miatti halálozás, mégis a halálozási arányszámok alapján sereghajtók vagyunk az európai országok körében.

Ennek oka, hogy az infarktust követő egy éven belüli halálozás aránya növekvő tendenciát mutat!

Bár a korszerű kezelések hatékonyak a beteg életének megmentésében, hosszabb távon a túlélési esélyek romolhatnak. Gyakran előfordul, hogy az infarktuson átesett betegek nem alakítanak ki megfelelő betegségtudatot, különösen a fiatalabb korosztályban. Elmarad az életmódváltás, az orvosi utasításokat pedig nem mindig tartják be, ami hosszú távon súlyos szövődményekhez vezethet.

A hirtelen szívhalál egyik gyakori oka a szívinfarktus

A szívinfarktus maradandó következményekkel járhat, például szívritmuszavart okozhat. Az infarktus során a szív elektromos ingerületvezető rendszere és a szívizom is sérülhet, ami ritmuszavarokhoz, kamrafibrillációhoz vezethet. A hirtelen szívhalált elszenvedők esetében a leghatékonyabb segítség az újraélesztés mielőbbi megkezdése, a mentők értesítése és az egyre szélesebb körben elterjedő félautomata szívritmuszavar-helyreállító készülékek, az úgynevezett defibrillátorok alkalmazása.

Felelősséggel egymásért, szeretteinkért!

A szívbetegségek kockázatának csökkentése érdekében, ha szívbeteg ember él a családjában, ismeretségi körében, környezetében, érdemes gondolkodni a megelőzésen és az esetleges sürgősségi helyzetekre való felkészülésen. A Magyarországon fejlesztett és hazai munkaerővel előállított, laikusok számára is használható CardioAid-1 félautomata defibrillátort kiváló választás lehet, mert hírtelen szívhalál esetén

 MINDEN MÁSODPERC SZÁMÍT!

Szerezze be most a saját életmentő CardioAid-1 félautomata defibrillátort kedvezményesen!

Az év végi kampányunk keretében a CardioAid-1 félautomata defibrillátor most 425 450 Ft-ért vásárolható meg a korábbi 488 950 Ft helyett. Ez a könnyen kezelhető, kompakt kialakítású, magyar nyelvű és képi utasításokkal ellátott, legkorszerűbb technológiájú, maximum 360 J energia töltetű, gondozásmentes életmentő készülék a biztonságos évzárás kulcsa.

Töltsük biztonságban az év végét is!

Bővebb információ, megrendelés:

 

www.magyardefibrillator.hu

www.innomed.hu

[email protected]

+36 70/ 665 88 70