Együttműködési megállapodást írt alá az MH Egészségügyi Központ (MH EK) és az Innomed Medical Zrt. a katonai és katasztrófa-egészségügyi képességek fejlesztése, eszköztárának bővítése és hatékonyságának növelése érdekében május 27-én, hétfőn az MH Egészségügyi Központban.

Az MH EK is készül a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében a katona-egészségügy megerősítésére, korszerűsítésére, valamint fejlesztésére. Éppen ezért az intézmény kiemelt feladatának tekinti a magyar innovatív vállalkozásokkal történő kooperációt, így hosszútávú együttműködés keretében olyan kapcsolatok kiépítésére törekszik, amelyek kézzelfogható eredményt hoznak a katonai-egészségügyi képességek, valamint az ezekhez szükséges feltételrendszer kialakításában.

A jelen megállapodás keretében megvalósuló együttműködés kiemelt területe a katonai alkalmazású defibrillátorok, őrzőmonitorok, telemetrikus őrzőrendszerek, képességvizsgálók (szimulátorok), valamint katasztrófaövezetben alkalmazható radiológiai berendezések fejlesztése. Az együttműködési megállapodást dr. Kun Szabó István vezérőrnagy, az MH EK parancsnoka és Dévai Endre, az Innomed Medical Zrt. elnöke, alapító tulajdonosa írta alá.

 

Az intézmény parancsnoka az aláíráson hangsúlyozta: „A mostani megállapodás lehetőséget nyújt arra, hogy a Magyar Honvédségnél felhalmozódott egészségügyi szakemberek szaktudása, illetve a harctéri és missziós tapasztalatok az Innomed Medical Zrt. technológiai fejlődésével közösen része legyen a Haderőfejlesztési Programnak is.” Dévai Endre, az Innomed Medical Zrt. elnöke beszédében elmondta: nagyon örül a megállapodási szerződésnek, és reméli, hosszútávon is sikeres lesz az együttműködés a két fél között.

Az aláíráson az MH EK részéről jelen volt továbbá dr. Kopcsó István orvos dandártábornok, a Magyar Honvédség egészségügyi főnöke és Halasi Andrea, az MH EK gazdasági igazgatója, az Innomed Medical Zrt. részéről pedig Dévényiné Rózsa Erika vezérigazgató és Tóth Tibor gazdasági igazgató.