Büszkék vagyunk rá, hogy Magyarország Kassai Főkonzulátusa bennünket választott, és a hazai fejlesztésű, magyarországi gyártású CardioAid-1 AED defibrillátornak szavazott bizalmat, amikor dr. Hetey Ágota főkonzul úgy döntött, hogy egy életmentő készülékkel szerelik fel a Főkonzulátust!

A Főkonzulátus dolgozói a gyönyörűen felújított Csáky-Dessewffy-palotában, az új hivatali épületben sajátították el az újraélesztés lépéseit, miközben meggyőződhettek arról, hogy az életmentő készülék laikusok által is biztonságosan használható.

Miért is fontos, hogy rendelkezésre álljon egy laikusok által is használható életmentő készülék egy külképviseleten?

  1. Vészhelyzeti Ellátás: A külképviseletek rendezvényein és a konzuli ügyintézés során előállhat olyan helyzet, hogy sürgős orvosi ellátásra van szükség. A defibrillátor jelenléte lehetővé teszi, hogy az ott tartózkodók számára azonnali segítség álljon rendelkezésre szív- és érrendszeri vészhelyzetek esetén.
  2. Dolgozók Biztonsága: A külképviseletek munkatársai is lehetnek kitéve egészségügyi veszélyeknek vagy szív- és érrendszeri problémáknak. A defibrillátor jelenléte a munkahelyen lehetővé teszi, hogy az alkalmazottak szükség esetén gyorsan segítséget nyújthassanak egymásnak.
  3. Külképviselet Megítélése: A defibrillátor jelenléte a hivatalban azt mutatja, hogy az intézmény komolyan veszi az oda látogatók és az ott tartózkodók biztonságát és jólétét.
  4. Közösségi Hozzájárulás: A külképviseletek gyakran jól megközelíthető, központi helyen találhatók. A defibrillátor elhelyezése az épületben lehetőséget teremt a Főkonzulátusnak, hogy hozzájáruljon szűkebb környezetének biztonságához.

Ezek az okok mind azt mutatják, hogy a defibrillátor egy külképviseleten fontos és hasznos eszköz, amely életet menthet.

Merj cselekedni! Minden másodperc számít!