Az Innomed Medical Zrt. CardioAid-1 AED életmentő defibrillátora is részt vett a napokban véget érő Humanitárius egészségügyi segítségnyújtásban Afrikában – Csádban.
A Hungary Helps program, egy egészségügyi és humanitárius misszió első lépése volt.
A program támogatásával az Óbudai Egyetem, az Egyházi Kórházak Egyesülése és a Baptista Szeretetszolgálat közös misszióként az ide érkezők és a befogadó közösségek segítését tűzte ki célul.
Csád az elmúlt hónapokban, Afrika egyik legszegényebb országaként, millió fölötti menekülőt, főként gyermeket és nőket fogadott és fogad be folyamatosan területére a körülötte lévő országok polgárháborúiból.
Ez elmúlt három hétben az Óbudai Egyetem munkatársai tiszta víz elérését célzó kútfúrási programot és a letelepedők segítségét végző mezőgazdasági programot indítottak.
A Bethesda Gyermekkórház, a Szent Ferenc Kórház és az Irgalmasrendi Kórház munkatársai a Szent László kórházbeli kollégákkal közösen a jövendő orvosi ellátó programok megszervezése mellett több mint félezer főként Szudánból menekült nő és gyermek ellátását végezték el a területen, embert próbáló körülmények között.

További információk és a program jövőbeli támogatásáról információ: [email protected]